Another brick in the wall
Door: Raoul en Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Raoul en Anne-Marie
01 September 2014 | China, Peking
Via het hotel hebben we een tocht gemaakt naar de Chinese muur. We werden om 07.30 uur opgepikt met een busje. Nadat we uit het drukke centum waren konden we lekker doorrijden op de snelweg. De rit duurde ongeveer anderhalf uur. We zijn naar het deel Mutianyu geweest. Daar hadden we drie uur om te vertoeven. Vanaf het startpunt is het rechterdeel helemaal gerenoveerd en links vanaf de derde wachttoren is deels gerenoveerd maar grotendeels in originele staat. Het was een beetje mistig op de vroege morgen dus het uitzicht was niet subliem. Er stond geen zuchtje wind. Wij waren meer geïnteresseerd in het originele deel dus hup die kant op. Het eerste deel was vlak dus geen centje pijn. Doet mij trouwens denken aan een grap die een collega maakte:
=> "wat betekent de afkorting c.e.n.t?"...
<= ??
=> Chinezen eten nasi!
<= Huh, maar hoe zit het dan met de "t"?
=> Die drinken ze op! :-)
Haha!
Maar het lachen verging bij ons al snel in een verbeten blik. De muur ging opeens stijl omhoog. Dat was dus klimmen geblazen. Helaas is de muur niet voorzien van hedendaagse gemakken zoals een trapleuning. Dit werd ook al luid en duidelijk opgemerkt door een van de weinige nederlanders die daar liepen. Dat is trouwens wel typerend voor China. Blanke toeristen zijn op een hand te tellen.
Maargoed we hebben de top bereikt. De mist was aan het wegtrekken dus dat was gunstig. Het uitzicht was erg mooi vanaf de wachttoren. De klim naar beneden was behoorlijk spannend, omdat de blik naar onderen mij (Raoul) deed duizelen. Fear of heights helpt op dat soort momenten niet.. De afdaling liep recht naar beneden zonder bochten. Uiteraard heb ik mij niet laten kennen want wie a zegt moet ook b zeggen. Daarna hebben we heerlijk geluncht bij de muur. 10 gerechten dus de keuze was er reuze.
's Avonds zijn we naar de avondmarkt geweest. We hadden nog niet gegeten en naar het scheen kon je daar lekkere exotische hapjes eten. Na enig zoeken hadden we de markt gevonden. Op een heel onverwachte plek. Het ene moment loop je door een verlaten wijk en het andere moment kan je over de hoofden lopen van bezoekers van de avondmarkt. Hele levendige en verrassende markt. Van gadgets, laserpointers, gebrande kastanjes tot aan nog levende insecten op satéstokje. Na enige oriëntatie hebben we dumplings, een gerolde bal van rijst met kip en gebakken kippenstukjes. Het was niet zo lekker als de lunch dus hebben we wat over was aan een zwerver gegeven. Zwervers zie je daar trouwens zelden. Opvallend voor zo'n grote stad. Daarna ging het ineens hard waaien, onweren en regenen. Dus poncho aan en snel naar de metro gerend.
04 September 2014 - 11:25
Lou En Jane:
Woooowww..... jullie zijn echte kanjers, hoor!
De muur herinner ik (Jane)me nog heel goed.
Kreeg ook duizelingen en we moesten rechtsomkeer maken.
Maar jullie doen het echt heel goed en wat een leuke verhalen.
Sommige hapjes zijn wel bedenkelijk, maar je moet het geprobeerd hebben, toch ?
Mooie foto's ook, geeft het verslag sfeer.
Nog een heleboel goeie dagen en we volgen jullie verhalen.
Veel liefs Lou en Jane
04 September 2014 - 17:34
Lenny:
Mooi hoor de chinese muur. En dat er zo weinig europeanen in China zijn daar kijk ik wel van op!
Veel plezier en genieten maar!
Lenny -
06 September 2014 - 15:01
Tanja:
Leuk jullie verslagen te lezen en de foto's te zien.
Ik blijf jullie volgen! Veel plezier